VIGTIGT nyt om herpesudbruddet

Som I sikkert alle er bekendt med, er der i forbindelse med et C-stævne udbrudt herpesvirus – selv om herpesvirus ikke er ualmindelig at finde blandt heste, så er den slags der florerer lige nu en meget aggressiv en af slagen. Denne form kan give neurologiske udfald med slingren i bagparten, og har desværre også i denne omgang ført til, at 5 heste på nuværende tidspunkt er døde.

Vi har på LSR heldigvis ikke haft syge heste.

Men da der stadig her på 3. uge efter stævnet opstår nye smittede heste, også nye steder, og da det dermed er usikkert, om der er helt overblik over smittesituationen, har bestyrelsen her til aften valgt at skærpe de forholdsregler vi iværksatte for snart 3 uger siden.

Det betyder, at der de næste 4 uger ikke er adgang for heste der ikke er står opstaldet på LSR, ligesom der fortsat er forbud mod at opstaldede heste på LSR kører ud til undervisning, stævner og andre samlinger.

Der vil naturligvis ikke blive opkrævet banekort i maj måned for de berørte.

Der er også stadig adgang forbudt i staldene, for folk der ikke har et direkte ærinde.

Hvis du som rytter er nødt til at haver din gang i forskellige stalde skal du bade og skifte tøj inden adgang til LSR.

Vi er naturligvis kede af, at være nødt til at træffe beslutningen om at opretholde vores selvvalgte “karantæne”, som vi ved er til gene for mange af jer, men på grund af situationens alvor, er vi desværre nødt til at tage dette drastiske skridt.

Det ville være katastrofalt hvis vi fik bragt smitten med – og ikke kun i forhold til de opstaldede heste men også helt særligt i forhold til alle elevhestene.

Vi håber på jeres forståelse- og skal nok opdatere herinde, hvis situationen ændrer sig- følg også rigtige gerne med på vores Facebookside Langesø-Egnenes rideklub.

mvh Bestyrelsen.